Έσβησε η ελπίδα να αποκτήσουν τα παιδιά και οι ογκολογικοί ασθενείς στη βόρεια Ελλάδα δικαίωμα για ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη νοσηλεία μέσα από το νοσοκομείο παίδων και το νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Η ανέγερσή τους στη Θεσσαλονίκη εξαγγέλθηκε πολλές φορές αλλά δε βρίσκεται στα σχέδια του υπουργείου Υγείας, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και των πολιτών.

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά στην πατρίδα μας ξεχνούν ό,τι σχεδιάζει το ελληνικό κράτος. Τα δυο νοσοκομεία είναι απαραίτητο να γίνουν. Ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας τα χρειάζεται και δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στις καλένδες. Επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά όσοι μελέτησαν το θέμα γνωρίζουν τη μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθούν τα δυο ειδικά νοσοκομεία, η ανέγερση των οποίων ξεχάστηκε εδώ και καιρό», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης παιδίατρος Θανάσης Νικολαΐδης.

Μπορεί η έλλειψη απαιτούμενης έκτασης και πόρων που επικαλείται το υπουργείο να φρενάρει τα δυο σημαντικά έργα, όμως η ανάγκη δημιουργίας τους παραμένει επιτακτική: τα άρρωστα παιδιά νοσηλεύονται συχνά δίπλα σε ενήλικες και είναι καταδικασμένα να αντιμετωπίζονται σε παιδιατρικές κλινικές διάσπαρτες σε διάφορα νοσοκομεία.
Στο παιδιατρικό νοσοκομείο θα παρεχόταν σύγχρονη νοσοκομειακή περίθαλψη και θα μετακόμιζαν όλα τα τμήματα και οι κλινικές όπου παρακολουθούνται παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών. Δεδομένης της έλλειψης εξειδικευμένου νοσοκομείου παίδων, το έργο εξακολουθεί να θεωρείται επιβεβλημένο. Εκτός των άλλων, παιδίατροι εξηγούν ότι αν ανεγερθεί θα σταματήσει η μεταφορά των επειγόντων περιστατικών στην Αθήνα, κάτι που ενέχει κινδύνους για την υγεία των ασθενών και υψηλό οικονομικό κόστος. και θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία που διαθέτουν παιδιατρικές κλινικές.

Επίκαιρο παραμένει και το αίτημα δημιουργίας του ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αφού το Θεαγένειο ασφυκτιά όσο δε βελτιώνεται η υποδομή του και δεν ενισχύεται με προσωπικό. Το ογκολογικό νοσοκομείο θα είχε προδιαγραφές αντίστοιχες με αυτά σύγχρονων ογκολογικών κέντρων του εξωτερικού, ενώ θα λειτουργούσε και ερευνητικό κέντρο. Παράλληλα, θα «απορροφούσε» το Θεαγένειο και τα υπόλοιπα ογκολογικά περιστατικά των άλλων νοσοκομείων, επιτυγχάνοντας την αποσυμφόρησή τους.

«Η αναγκαιότητα ανέγερσης των δυο νοσοκομείων είναι δεδομένη. Χρειαζόμαστε τα δημόσια νοσοκομεία, όχι το κλείσιμό τους. Η προσέλευση των ασθενών μεγαλώνει, το 20% των αρρώστων δεν μπορούν να πληρώσουν τα νοσοκομεία, η υγεία έχει εμπορευματοποιηθεί. Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία. Δεν είναι δικαιολογία η έλλειψη χώρου. Πρέπει να δοθούν χρήματα, διότι τα περισσότερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι του προηγούμενου αιώνα», τόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα.

Πηγή: agelioforos.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/147180/hanetai-to-oneiro-gia-paidiatriko-kai-ogologiko-nosokomeio-/]





Καλωσορίσατε,

Ιδιωτικοί Ντετέκτιβ - Ερευνητές ΖακυνθινόςTM

Το Γραφείο μας λειτουργεί επιτυχημένα ως ατομική επιχείρηση του Ζακυνθινού Σ. που είναι Ιδιωτικός Ερευνητής - Αστυνομικός.

Κατά την πολύχρονη επαγγελματική μας πορεία μέσα στην Ελληνική Κοινωνία, αποδείξαμε ότι η βαθειά κατανόηση των πραγματικών απαιτήσεων του Εντολέα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα Γραφεία Ντετέκτιβ ΖακυνθινόςTM Detective είναι τα πρώτα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών στηνΕλλάδα και μέσα σε τρία τέτοια γραφεία στην Ευρώπη που έχουν Πιστοποιηθεί κατά ISO 9001/2008 για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει. Με την πολύτιμη εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, την τεχνολογική υπεροχή που με επιμέλεια διατηρούμε, τα Δίκτυα Πληροφοριών και βάσεων δεδομένων που έχουμε κτίσει και την συναισθηματική και επαγγελματική νοημοσύνη που έχουμε αναπτύξει, έχουμε επιτύχει να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των εντολέων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διότι, πέρα από το ζήτημα του βεληνεκούς, η ποιοτική χροιά των έργων που αναλαμβάνονται έχει μεταστραφεί από «έντασης εργασίας» σε «έντασης γνώσης και τεχνολογίας».
Ειδικοί επιστήμονες και έγκριτοι εμπειροτέχνες των κλάδων της Νομικής,Τηλεπικοινωνιακών Μέσων, Ιατροδικαστικής, Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων & Δικτύων Η/Υ, Χρηματο-Οικονομικών, Ψυχολογίας & Κοινωνιολογίας αποτελούν ένα μέρος των απαραίτητων πόρων των οποίων η συνεργασία είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση των σημερινών κοινωνικών υποθέσεων, καθρέπτης των οποίων είναι το πελατολόγιο κάθε γραφείου ιδιωτικών ερευνών.


Την πλήρη ικανοποίηση όλων αυτών των διαφορετικών απαιτήσεων είναι σήμερα επίσημα σε θέση να εγγυηθεί η επιχείρηση ΖακυνθινόςTM Detective, με την διαβεβαίωση ότι, όχι μόνο θέλει να είναι η καλύτερη στον τομέα της, αλλά και ότι μπορεί, πάντοτε μέσα στο υπάρχον Νομικό Πλαίσιο και με την έννοια της Εμπιστευτικότητας προς τον Εντολέα ως προμετωπίδα των ενεργειών μας για λογαριασμό του.

...

...




Επισκεφτείτε τον επίσημο δικτυακό μας τόπο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ζακυνθινός