Παρατείνεται ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2011 ο προσωρινός δανεισμός 315 αρχαίων αντικειμένων, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Γυάλινος Κόσμος» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Η πρόταση για την παράταση έγινε με αφορμή την εξαιρετική επιτυχία της σημαντικής αυτής έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στο γυαλί στην αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη και η οποία εγκαινιάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 με σκοπό, αρχικά, να διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2010.
Στην έκθεση παρουσιάζονται, για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, γυάλινα αντικείμενα από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού (14ος αι. π.Χ.) έως το τέλος της αρχαιότητας (4ος αι. μ.Χ.), χωρίς να λείπουν και σύγχρονα έργα τέχνης, που αποτελούν προϊόν δανεισμού από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.
Για την υλοποίηση της έκθεσης συνεργάστηκαν πέντε μουσεία της συμπρωτεύουσας (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Τελλόγλειο Ίδρυμα), και πολλές εφορείες οι οποίες δάνεισαν τα πολύτιμα ευρήματα.
Μάλιστα, οι Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ΙΣΤ΄, ΚΖ΄, ΙΖ΄, ΙΗ΄, ΙΘ΄, ΙΓ΄, ΚΗ΄, ΚΘ΄ και Λ΄ ήταν αυτές που, μαζί με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ζήτησαν από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο να εγκρίνει την παράταση του προσωρινού δανεισμού των 315 αρχαίων αντικειμένων.
Το μόνο αντικείμενο που δεν θα παραμείνει στην έκθεση έως τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι ένας γυάλινος σφραγιδόλιθος, μοναδικός σε ποιότητα και σπανιότητα, που βρέθηκε σε γυναικείο τάφο του 4ου αι. π.Χ. στην Έδεσσα. Είναι από άχρωμο διαφανές γυαλί με ασημένιο δακτύλιο και με παράσταση κεφαλής του Απόλλωνα. Η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ζήτησε την επιστροφή του σφραγιδόλιθου τον Ιούλιο με σκοπό να μεταφερθεί μαζί με άλλα 668 αντικείμενα από τη Βόρεια Ελλάδα στο Μουσείο του Λούβρου. Στην αίθουσα «Ναπολέων» του Γαλλικού Μουσείου θα πραγματοποιηθούν στις 3 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αρχαία Μακεδονία», που θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου 2012.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Καλωσορίσατε,
Ιδιωτικοί Ντετέκτιβ - Ερευνητές ΖακυνθινόςTM
Το Γραφείο μας λειτουργεί επιτυχημένα ως ατομική επιχείρηση του Ζακυνθινού Σ. που είναι Ιδιωτικός Ερευνητής - Αστυνομικός.
Κατά την πολύχρονη επαγγελματική μας πορεία μέσα στην Ελληνική Κοινωνία, αποδείξαμε ότι η βαθειά κατανόηση των πραγματικών απαιτήσεων του Εντολέα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα Γραφεία Ντετέκτιβ ΖακυνθινόςTM Detective είναι τα πρώτα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών στηνΕλλάδα και μέσα σε τρία τέτοια γραφεία στην Ευρώπη που έχουν Πιστοποιηθεί κατά ISO 9001/2008 για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει. Με την πολύτιμη εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, την τεχνολογική υπεροχή που με επιμέλεια διατηρούμε, τα Δίκτυα Πληροφοριών και βάσεων δεδομένων που έχουμε κτίσει και την συναισθηματική και επαγγελματική νοημοσύνη που έχουμε αναπτύξει, έχουμε επιτύχει να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των εντολέων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Διότι, πέρα από το ζήτημα του βεληνεκούς, η ποιοτική χροιά των έργων που αναλαμβάνονται έχει μεταστραφεί από «έντασης εργασίας» σε «έντασης γνώσης και τεχνολογίας».
Ειδικοί επιστήμονες και έγκριτοι εμπειροτέχνες των κλάδων της Νομικής,Τηλεπικοινωνιακών Μέσων, Ιατροδικαστικής, Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων & Δικτύων Η/Υ, Χρηματο-Οικονομικών, Ψυχολογίας & Κοινωνιολογίας αποτελούν ένα μέρος των απαραίτητων πόρων των οποίων η συνεργασία είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση των σημερινών κοινωνικών υποθέσεων, καθρέπτης των οποίων είναι το πελατολόγιο κάθε γραφείου ιδιωτικών ερευνών.
Την πλήρη ικανοποίηση όλων αυτών των διαφορετικών απαιτήσεων είναι σήμερα επίσημα σε θέση να εγγυηθεί η επιχείρηση ΖακυνθινόςTM Detective, με την διαβεβαίωση ότι, όχι μόνο θέλει να είναι η καλύτερη στον τομέα της, αλλά και ότι μπορεί, πάντοτε μέσα στο υπάρχον Νομικό Πλαίσιο και με την έννοια της Εμπιστευτικότητας προς τον Εντολέα ως προμετωπίδα των ενεργειών μας για λογαριασμό του.
......